Wijncursus SWON 2

Voor het komende najaar starten er weer een aantal wijncursussen.

De wijncursus die start op niveau 2, ‘ ik weet meer van wijn o.l.v. Register-Vinoloog Yvonne Kleyburg ,is een serieuze wijncursus waarbij u aan het einde van het seizoen een landelijk examen kunt doen. Het is een basiscursus, officieel niveau SDEN – 2. SDEN staat voor Stichting Dranken educatie Nederland. De basiscursus is een wijncursus voor beginnende wijnliefhebbers waarvoor iedereen zich kan inschrijven. In 5 avonden maakt u kennis met de belangrijkste wijngebieden en leert u de basistechnieken van het wijnproeven. Geleidelijk aan breidt uw wijnvocabulaire zich uit. Aan het einde van de cursus herkent u de belangrijkste druivenrassen, beheerst u de grondelementen van het wijnproeven en heeft u een goed algemeen beeld van de wijnwereld. Wijnproeverijen, wijnaankopen, wijn en spijs combinaties, het zal u na de cursus makkelijker afgaan. U kunt de cursus afronden met een landelijk erkend examen, niveau SDEN -2. Deze cursus geeft u een goede basis om verder te gaan met de vervolgcursus wijnbrevet/certificaat, niveau SDEN -3. Deze SDEN-3 wordt overigens ook door Yvonne Kleyburg gegeven. Bij deze wijn-basiscursus proeft u over 5 avonden verdeeld ongeveer 40/45 wijnen.U leert de wijnen kennen uit alle wijnregio’s en uit diverse prijsklasse, van € 7.00 tot € 27.00 (deze prijsklasse ligt boven het landelijk cursus gemiddelde) Hierdoor krijgt u een goed beeld van wat er in Nederland te koop is. De lesstof is gebaseerd op de richtlijnen van het niveau SDEN -2, ik weet  meer van wijn.

De data en lestijden;
– Woensdag 4 september 2024
– Woensdag 2 oktober 2024
– Woensdag 30 oktober 2024
– Woensdag 13 november 2024
– Woensdag 27 november 2024
Alle avonden van 19.30 uur tot 22.30 uur. De basiscursus wijn inclusief cursusmaterialen en cursusboek en 3- kleine gerechtjes uit de keuken van Chef-kok Ronald Kleijburg ( voor wijn-en spijs) bedraagt € 345.00 p.p.  We kunnen de cursus starten als minimaal 8 personen zich hebben opgegeven. De cursus vindt plaats in de  wijnbar van Restaurant ’t Ganzengors.

Voor verdere informatie of voor het opgeven van deze cursus kunt u bellen met Yvonne Kleyburg, Register-Vinoloog 0181-612578 of mailen, info@ganzengors.nl